دانستنی

راهنمای خرید فرش ماشینی

راهنمای انتخاب فرش ماشینی

نخ، طرح و ماشین، کمتر کسی فکرش را می کند که این ترکیب ساده فرش هایی به این زیبایی و ظرافت خلق کند. ماشین های تولید فرش ماشینی طی سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته و موفق به تولید محصولاتی شده که از نظر زیبایی و ظرافت با فرش دست باف تفاوت چندانی ندارد. این همه تنوع و زیبایی در عین حال که دست خریدار را برای انتخاب باز گذاشته خرید را با پیچیدگی هایی همراه کرده است، در این مطلب سایت فرش شادرخ تجربیات چندین ساله خود را در قالب راهنمای خرید فرش ماشینی را در اختیار شما می گذاریم تا بتوانید بر مبنای نیاز خود بهترین را انتخاب کنید.

معرفی انواع فرش ماشینی موجود در بازار

فرش‌های ماشینی را بر اساس سایز، مواد تشکیل دهنده و نوع می‌توان به انواع و اقسام مختلفی تقسیم کرد، در اینجا به پنج نوع از این تقسیم بندی فرش ها که بیشترین کاربرد را دارند به شما معرفی می کنیم.

۱.تقسیم بندی فرش از نظر جنس نخ

نخ مهم ترین عنصر سازنده فرش های ماشینی به شمار می آید به همین دلیل طبیعی است که مردم در هنگام خرید فرش ها را بر این اساس طبقه بندی کرده و مقایسه کنند. فرش های ماشینی بر اساس نوع نخ های تولیدی آن به دو دسته پلی استر و اکلریک تقسیم می شوند.

فرش ماشینی اکلریک

یکی از مشهورترین انواع فرش ماشینی که مردم زیاد در مورد آن صحبت می کنند فرش اکلریک است چرا که از بهترین جنس نخ ها به شمار می آید و دوام بالایی دارد. برخی تصور می کنند اکلریک یک مدل خاص است در حالی که به جنس فرش اشاره دارد. اکلریک الیاف مصنوعی ای است که از فرآورده های نفتی تولید می شود. این نخ ها بسیار سبک هستند و ظاهری بسیار شبیه نخ پشمی دارند که سبب محبوبیت آن شده است. از آن جا که طول عمر این فرش ها بسیار زیاد است، رنگ پذیری بالایی دارند، در برابر گرما مقاوم هستند و در اثر شستشو تغییری نمی کنند درخواست زیادی در بازار دارند. برای آشنایی بیشتر می توانید مقاله فرش اکریلیک چیست و چه ویژگی هایی دارد را مطالعه کنید.

فرش ماشینی پلی استر

پلی استر هم یکی دیگر از الیاف مصنوعی است که در تولید فرش ماشینی مورد استفاده قرار می گیرد. این فرش ها با وجود دوام بالا و ظاهر بسیار زیبایی که دارند در مقابل شوینده های الکلی حساس بوده تغییر رنگ می دهند. هم چنین به دلیل ظریف و نازک بودن این نخ ها عمر فرش هایی که با پلی استر تولید می شوند کوتاه تر است.

فرش های پلی استر در مقابل حرارت هم بسیار آسیب پذیر هستند و اگر حتی یک قابلمه گرم روی آن گذاشته شود بلافاصله می سوزند. هم چنین به دلیل مقاومت پایین خیلی سریع در اثر فشار پایه مبل یا لوازم خانه نقطه فشردگی روی آن‌ها ایجاد شده و حتی پاره می شوند.

تولید فرش‌های ماشینی با الیاف طبیعی در گذشته بسیار مرسوم بود اما امروزه با توجه به مزایای الیاف مصنوعی کمتر برندی را می توان یافت که هنوز به شیوه سنتی فرش ماشینی تولید کند.

۲. تقسیم بندی فرش ماشینی از نظر تراکم و شانه

شانه و تراکم از پر بحث ترین مسائل هنگام خرید فرش است که در این راهنمای خرید ماشینی سعی می کنیم به ساده ترین زبان آن را برای شما توضیح دهیم.

فرش از تعدادی نخ که به صورت افقی و عمودی در هم تنیده شده تشکیل می شود که روی آن گره و پرزهای فرش ماشینی قرار گرفته به اصطلاح بافته می شود، وقتی در مورد تراکم و شانه حرف می زنیم منظور گره های ایجاد شده روی فرش است.

گره های بافته شده در عرض فرش شانه و گره های بافته شده در طول تراکم نامیده می شود. معیار این شمارش هم یک متر مربع است.

این تصور که هر چه شانه فرش بیشتر باشد باکیفیت تر است خیلی هم درست نیست، بلکه باید به مورد مصرف فرش توجه کنید تا ببینید کدام یک برای نیاز شما مناسب تر است. در این جا به مرسوم ترین شانه های فرش موجود در بازار اشاره می کنیم.

فرش ماشینی ۱۲۰۰ شانه

در حال حاضر فرش‌های ۱۵۰۰ شانه هم در بازار وجود دارند اما فرش ماشینی ۱۲۰۰ شانه محبوب ترین و پر فروش ترین انواع فرش ماشینی است. این فرش ها در گروه ریزبافت، تراکم بالا و فشرده قرار می گیرد و در راهنمای خرید فرش پذیرایی بهترین گزینه برای اتاق هایی که محل رفت و آمد هستند یا از میهمان در آن ها پذیرایی می شود به شمار می آیند.

هر چه تراکم فرش بیشتر باشد قیمت آن هم بالاتر می رود، پس اگر فاکتور قیمت برای شما مهم است بهتر است به سراغ فرش های کم تراکم بروید.

فرش ماشینی ۱۰۰۰ شانه

این فرش ها تراکم کمتری در برابر فرش های ۱۲۰۰ شانه دارند اما هنوز در گروه فرش های ظریف قرار دارند برای اتاق خواب، محل های کم رفت و آمد و صرفه‌جویی در هزینه ها بهترین گزینه به شمار می آیند. تنوع رنگ ها این فرش ها زیاد است و همچنین طرح های گوناگونی هم دارند که باعث می شود مورد انتخاب سلیقه های مختلف قرار گیرند.

این فرش ها به دو شکل برجسته و غیر برجسته هم بافته می شوند که انتخاب را برای شما ساده می کنند. قیمت فرش های برجسته کمی بیشتر است و اگر از ظاهر آن ها خوشتان آمده باید این هزینه را پرداخت کنید.

فرش ماشینی ۷۰۰ شانه

این فرش ها نرم هستند و تراکم بالایی ندارند، اگر لطافت فرش برایتان اولویت دارد فرش ۷۰۰ شانه برای شما بهترین گزینه است. این فرش ها از سایر انواع فرش ارزان تر هستند و برای پوشش راهرو، آشپزخانه و مکان هایی که کم رفت و آمد هستند گزینه خوبی به شمار می آیند.

تراکم فرش معمولا در شناسنامه نصب شده روی آن قابل مشاهده است، با این وجود به نوشته نباید اعتماد کنید چراکه تراکم به سه دسته واقعی، تبدیلی و طرح شانه تقسیم می‌شوند.

تراکم واقعی به این معنا است که آنچه روی شناسنامه فرش نوشته شده تعداد دقیق گره‌های آن است، تبدیلی با دستگاه‌های غیر تخصصی بافته شده و اگر چه تعداد گره های ذکر شده درست است اما تراکم دقیق نیست. فرش های طرح شانه هم که تراکم پایین‌تری دارند مثلا ۵۰۰ شانه هستند اما با طرح های تراکم بالا بافته شدند.

۳. تقسیم بندی فرش از نظر طرح، مدل و برند

یکی دیگر از ملاک های تاثیرگذار هنگام خرید فرش ماشینی طرح، مدل و برند است. با پیشرفت ماشین های تولید فرش ماشینی تنوع طرح های فرش بسیار زیاد شده، طرح های سنتی و شناخته شده ایرانی با تمام ظرافت هایی که دارند توسط دستگاه های مدرن بافته می شوند. در کنار آن طرح های مدرن و فانتری امروزی برای سلیقه های متفاوت هم در بازار عرضه می شوند. این که به سراغ کدام طرح بروید بستگی مستقیم به سلیقه شما دارد.

تیم تحقیق و توسعه هر برند مدل های اختصاصی خاص خود را در بازار ارائه کرده و هر کدام هم تنوع رنگ خاص خود را دارند شما بسته به سلیقه، نیاز و دکوراسیون فضای خانه می توانید مدل دلخواه خود را انتخاب کنید.

خوشنام بودن برند بسیار مهم است. نام های تجاری ای که امتحان خود را در بازار پس دادند و مشتری از مصرف آن ها راضی است بهترین گزینه برای خرید هستند.

البته گاهی برندهای مشهور هزینه زیادی برای برندسازی خود می گیرند، اگر اهل فن باشید یا کمی بیشتر بگردید می توانید فرش های ماشینی بسیار باکیفیتی از برندهای کم تر شناخته شده را خریداری کنید که قیمت پایین تری دارند.

این بستگی به انتخاب خود شما دارد که سراغ کدام گروه می روید اما حتما قبل از خرید در مورد برند تحقیق کرده و از کیفیت محصولات ارائه شده از سوی آن اطمینان حاصل کنید.

۴. تقسیم بندی فرش ماشینی از نظر سایز

فرش های ماشینی در اندازه های مختلف به بازار عرضه شدند. استانداردترین سایزها ۶، ۹ و ۱۲ متری هستند اما ماشین های جدید امکان بافت در اندازه‌های متنوع تر و غیر استاندارد را هم به تولید کننده داده است. اما توصیه ما به شما این است که بسته به نیاز خود به سراغ سایزهای استاندارد بروید که راحت تر در فضا قرار می گیرند و در صورت جا‌ به جایی هم بتوانید از آن ها استفاده کنید.

۵.تقسیم بندی فرش از نظر محل تولید

ایران مهد فرش است و در هر گوشه و کنار این سرزمین طرح و رنگ‌های زیبا و اختصاصی بافته شده در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد. طبیعی است که شهرهای مختلف ایران در عرصه تولید فرش صاحب نام باشند و شهرت جهانی پیدا کنند. فرش کاشان و اصفهان از معروف ترین آن ها هستند.

تولید فرش ماشینی در ایران از کاشان شروع شده و در حال حاضر پیشرفته ترین دستگاه ها و بزرگترین کارخانه های تولید فرش هم در این منطقه قرار دارند. شاید بهترین انتخاب برای خرید فرش ماشینی ایرانی کاشان باشد. با پیشرفت فناوری دیگر لازم نیست برای دسترسی به این فرش ها زحمت سفر را به جان بخرید، خرید اینترنتی به شما این فرصت را می‌دهد که در منزل تنوع طرح و رنگ را ببینید، فرش دلخواه خود را انتخاب کنید، هزینه آن را آنلاین بپردازید و در منزل یا هر کجای دیگر که بخواهید تحویل بگیرید.

فرش شادرخ از سال 1384 کار خود را در کاشان آغاز کرده و به عرضه انواع فرش های روز ماشینی مشغول است، شما در سایت اختصاصی این برند به انواع محصولات آن دسترسی دارید و می توانید خرید اینترنتی خود را به صورت مستقیم و بدون واسطه از کارخانه انجام دهید. این فروشگاه اینترنتی فرش به صورت 24 ساعته و در تمام ساعات شبانه روز در خدمت شما است. محصولات برند شادرخ با 7 روز ضمانت تعویض در اختیار شما قرار گرفته و امکان تحویل اکسپرس هم دارد همچنی می توانید با خرید اقساطی فرش بدون دغدغه مالی فرش خود را تهیه نمائید. امیدواریم این راهنمای خرید فرش ماشینی انتخاب و خرید را برای شما راحت تر کند.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *